Katholieke Basisschool Triangel

Welkom op de website van de Katholieke Basisschool Triangel in Vlimmeren. Hier kan je meer informatie over onze school en het doen en laten in de school terugvinden. Kijk gerust rond

Kleuters

Bekijk hier de artikelen van de kleuterklassen.

Lagere school

Bekijk hier de artikelen van de lagere school.

Planners

Raadpleeg de maandprikker, jaarplanner en vakantieregeling.

Fotoboek

Bekijk het fotoboek van dit schooljaar.

privacyDeze website gebruikt geen 'Koekjes' of Cookies.
Dat betekent dat er geen gebruikersgegevens worden opgeslagen bij een bezoek op onze website.

Bij geregistreerde gebruikers (die zelf artikels kunnen publiceren) wordt enkel het geregistreerde mail adres bewaard. Dit zal door onze school nooit gedeeld of verspreid worden.

Deze informatie over privacy kan je via het Menu bovenaan De School - Privacy bereiken.

IMG 03901In de Paasvakantie werd  het dak van de kleuterrefter vervangen en de kleuterrefter gerenoveerd.

De binnenwerken waren niet klaar in de Paasvakantie. De werken werden vorige week afgewerkt.
Het plafond werd voorzien van akoestische panelen en energiezuinige ledverlichting.
Er werd ook een projector voorzien om film of foto's te tonen.
Nu moet de refter nog gepoetst en ingericht worden.
Daarna kunnen de kleuters terug gebruik maken van hun refter.

 

IMG 01461

Wie bij de school passeert zal tijdens deze Paasvakantie misschien wel activiteiten op school opmerken.
Inderdaad, er wordt gewerkt!

Het dak van de kleuterrefter lekte en werd reeds meermaals opgeknapt. Bovendien bevatten de dakplaten asbest. Dit is op zich niet gevaarlijk maar we willen er toch vanaf. 

Meer dan een jaar geleden stelde het schoolbestuur een dringend dossier op om het dak van de kleuterrefter te vervangen en te isoleren, de elektriciteitsleidingen te verbeteren en nog enkele andere werken uit te voeren.
Het oorspronkelijke plan was dat deze werken in de grote vakantie van 2017 zouden uitgevoerd worden maar ons dossier was toen nog niet goedgekeurd.
Daarom werden de werken uitgesteld tot deze Paasvakantie om de hinder voor de leerlingen zoveel mogelijk te beperken.
Mogelijk is er net na de vakantie nog een beetje hinder...

IMG 0152 IMG 0157

PERSBERICHT – 11 december 2017

De Katholieke Basisschool Triangel uit Vlimmeren werd dit jaar ook weer bekroond met een Verkeer op School-medaille

 

Digitale schoolpoortmedaille Brons 2017

De Katholieke Basisschool Triangel uit Vlimmeren werd onlangs door de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) beloond met een bronzen Verkeer op School-medaille. De school kreeg deze bekroning wegens haar inzet voor verkeers- en mobiliteitseducatie. In totaal reikte de VSV dit jaar 48 gouden, 159 zilveren, 478 bronzen en 3 kleuter Verkeer op School-medailles uit op basis van de activiteiten die de scholen inrichten.

Met de medailles wil de VSV scholen in de eerste plaats bedanken en een steuntje in de rug geven. Scholen die deelnemen aan VSV-initiatieven zijn immers scholen die kiezen voor een praktijkgerichte aanpak van verkeerslessen, een aanpak die betere resultaten oplevert dan louter theorielessen in de klas.
Voorbeelden van dergelijke initiatieven zijn de educatieve pakketten om kinderen veilig te leren stappen (Voetgangersbrevetten Brons, Zilver en het Grote Voetgangersexamen), trappen (Loopfietsbrevetten, Fietsbrevetten Brons, Zilver en het Grote Fietsexamen), de Grote Verkeerstoets waarmee scholen de verkeerskennis en risicoherkenning van hun leerlingen kunnen testen, en Helm Op Fluo Top, de actie die kinderen aanzet om een fluohesje en een fietshelm te dragen. Elk van deze VSV-initiatieven levert de deelnemende scholen een punt op. Scholen kunnen ook punten verdienen door verkeersouders in te schakelen en door leerkrachten te laten deelnemen aan praktijkgerichte opleidingen Verkeer op School.
De Katholieke Basisschool Triangel is één van die scholen. In ruil krijgt de school daarvoor een bronzen medaille om aan de schoolpoort te hangen plus een digitale medaille om mee te pronken op de schoolwebsite en mooie beloningen om de verkeerswerking op school te ondersteunen (keuze uit een set voetgangers- en fietsbrevetten, en klemborden en bewegwijzering voor verkeersexamens.

Katholieke Basisschool Triangel

Hoogstraat 19
2340 Vlimmeren

E-Mail

kbtriangel@skynet.be

Telefoon

03 312 29 38