Katholieke Basisschool Triangel

Welkom op de website van de Katholieke Basisschool Triangel in Vlimmeren. Hier kan je meer informatie over onze school en het doen en laten in de school terugvinden. Kijk gerust rond

Kleuters

Bekijk hier de artikelen van de kleuterklassen.

Lagere school

Bekijk hier de artikelen van de lagere school.

Schoolkalender

Raadpleeg de Gimme kalender van onze school.

Fotoboek

Bekijk het fotoboek van dit schooljaar.

To en Tijn vinden een schat! 

Onze ouderraad heeft een geocache wandeling in en rond Vlimmeren in elkaar gestoken.

To en Tijn vinden een schatHoe begin je eraan?
Er zijn 2 opties: 

  1. Kan je goed kaart lezen? Dan volstaat het om deze Qr code te scannen en te openen met de browser van je smartphone. Je kan dan vanop de alltrails - website de kaart van de wandeling met de verstopte caches op je smartphone bekijken zonder je eigen positie te bepalen. 
  2. Ben je iets minder goed in kaartlezen, download dan even de alltrails- app op je smartphone. Via GooglePlay of via appstore. Het volstaat om de gratis versie te nemen, je verbruikt dan wel data tijdens het navigeren. Na installatie kan je deze QR-code scannen en ervoor kiezen om de kaart via de alltrails- app te openen. 

Deze geocache zal actief zijn in de alltrails app vanaf 29 juli 2021 tot en met 15 november 2021.  

Om alle punten te vinden, zal je een stevige, maar heel mooie wandeling van ongeveer 10 km afleggen langs straten, velden en bossen. We hebben een 20-tal caches voor jullie verstopt. Na een 5 tal kilometer hebben jullie de keuze om het spel even stil te leggen en terug te wandelen naar het centrum van Vlimmeren of heel het spel mee te spelen en de 10 km uit te wandelen/ steppen.  Uiteraard kan je ook beslissen om de tocht te spreiden over meerdere dagen. 

Vanaf dit schooljaar wordt de Gimme kalender ook op de webite gebruikt.
Er wordt niet meer met een jaarplanner en maandprikkers gewerkt.

In het menu bovenaan de website kan je onder Activiteiten - Kalender onze kalender terug vinden voor de volgende maanden. De kalender kan je op verschillende manieren weergeven.
 Wijzigingen en toevoegingen zouder hier automatisch in moeten terecht komen.

Via Activiteiten - Mijn Gimme wordt uw persoonlijke Gimme planner geopend. Hiervoor moet je wel aanmelden of aangemeld zijn.

Het begin van het schooljaar komt snel dichterbij.  Jullie hebben in de media allicht al gehoord dat we zullen opstarten in fase geel.  Dit betekent dat alle kinderen vijf dagen naar de school kunnen komen.  Toch wil ik al enkele afspraken met jullie maken voor een vlot verloop van de eerste schooldag.

Inkijkmoment

Voor iedereen is dit schooljaar ongetwijfeld een heel memorabel schooljaar geworden.Coronavirus

In alle scholen moesten ministriële beslissingen van de ene dag op de andere dag ingevoerd worden. Dat vergde veel inspanningen en overleg van de directie, leerkrachten en ook de ouders.

Zo werden er verschillende aankomst- en vertrekmomenten, alternerende speeltijden en eetmomenten opgesteld om de verschillende klasbubbels niet te mengen.
De kinderen en het personeel wassen veelvuldig hun handen.
Er werd een hygiëneplan opgesteld: Banken en stoelen worden dagelijks ontsmet en alle lokalen worden dagelijks gepoetst. Bedankt Worstenfeesten en Plantrent voor de wasbakken. Zo kunnen onze kinderen hun handen wassen zoals het hoort.

Op onze school hebben we in ieder geval getracht om het zo aangenaam mogelijk te maken voor de leerlingen en toch te voldoen aan alle opgelegde richtlijnen.

Dat al deze inspanningen en maatregelen ook een financiële impact hebben voor onze school zal niemand verbazen.
Zo werden er extra handgel, zeep, mondmaskers, gelaatsschermen, papieren handdoekjes, reinigingsmiddelen, handschoenen,... aangekocht.
Door de maatregelen liepen we ook een aantal extra extra inkomsten mis door het afgelasten van activiteiten zoals Quiz, schoolfeest, opvang, ...
Voor onze school loopt deze extra kost en inkomstenverlies op tot zo'n € 15000. Door het Vlaams ministerie van onderwijs wordt een tegemoetkoming gedaan van €22 per kind (± €6700).
Dit betekent nog een Conona verlies van € 8300

Wij hopen samen met u dat we na de vakantie op een vrij normale manier terug kunnen opstarten.

Een fijne vakantie gewenst!

Katholieke Basisschool Triangel

Hoogstraat 19
2340 Vlimmeren

E-Mail

info@kbtriangel.be

Telefoon

03 312 29 38