Katholieke Basisschool Triangel

Welkom op de website van de Katholieke Basisschool Triangel in Vlimmeren. Hier kan je meer informatie over onze school en het doen en laten in de school terugvinden. Kijk gerust rond

OUDERRAAD OUDERCOMI-T organiseert ONTBIJT:

Zondag 17 oktober 2021

Beste ouders en sympathisanten van de school,

Heeft u op zondagmorgen ook wel eens discussie over wie voor het ontbijt gaat zorgen? Wie naar de bakker en de supermarkt zal gaan?

Dan hebben wij goed nieuws. Op zondag 17 oktober zorgt de ouderraad voor uw ontbijt.

Bestellingen kunnen geplaatst worden tot uiterlijk vrijdag 8 oktober. Een bestelling plaatsen kan op volgende manieren:

  • Vul het bestelformulier op de achterzijde in en geef dit met je kind mee terug naar school. Schrijf bij voorkeur het verschuldigde bedrag over. Gepast geld meegeven in een goed dicht gekleefde envelop kan natuurlijk ook. Op de envelop vermeldt u: “Ontbijtactie” + “de naam en de klas van uw oudste kind” + “uw telefoon- of gsm nummer”.
  • Surf naar de website van de school (kbtriangel.be), klik op volgende link: https://forms.gle/6uXgK3BRtVEpFcnL8 en vul het online bestelformulier in. Het verschuldigde bedrag schrijft u over.

Overschrijvingen gebeuren naar: BE28 7333 4716 2020 met vermelding van: "Ontbijtactie" + "naam van je oudste (klein)kind" + "klas".

To en Tijn vinden een schat! 

Onze ouderraad heeft een geocache wandeling in en rond Vlimmeren in elkaar gestoken.

To en Tijn vinden een schatHoe begin je eraan?
Er zijn 2 opties: 

  1. Kan je goed kaart lezen? Dan volstaat het om deze Qr code te scannen en te openen met de browser van je smartphone. Je kan dan vanop de alltrails - website de kaart van de wandeling met de verstopte caches op je smartphone bekijken zonder je eigen positie te bepalen. 
  2. Ben je iets minder goed in kaartlezen, download dan even de alltrails- app op je smartphone. Via GooglePlay of via appstore. Het volstaat om de gratis versie te nemen, je verbruikt dan wel data tijdens het navigeren. Na installatie kan je deze QR-code scannen en ervoor kiezen om de kaart via de alltrails- app te openen. 

Deze geocache zal actief zijn in de alltrails app vanaf 29 juli 2021 tot en met 15 november 2021.  

Om alle punten te vinden, zal je een stevige, maar heel mooie wandeling van ongeveer 10 km afleggen langs straten, velden en bossen. We hebben een 20-tal caches voor jullie verstopt. Na een 5 tal kilometer hebben jullie de keuze om het spel even stil te leggen en terug te wandelen naar het centrum van Vlimmeren of heel het spel mee te spelen en de 10 km uit te wandelen/ steppen.  Uiteraard kan je ook beslissen om de tocht te spreiden over meerdere dagen. 

Het ouderraad richt verschillende activiteiten in. De opbrengst van de activiteiten komen ten goede van de school. De school kan via de ouderraad (de oudersbank) ook rekenen op vele helpende handen.

Zo kan de school ieder jaar rekenen op de medewerking van de mensen van de ouderraad en de oudersbank tijdens een aantal activiteiten zoals: Kinderopvang tijdens de oudercontacten, traktatie voor de leerkrachten op de 'dag van de leerkracht', medewerking op het grootouderfeest, snoepzakjes begin december (je weet wel...), hulp bij het schoolfeest, bakken van pannenkoeken bij het carnavalfeest op school, receptie voor de diplomauitreiking van het 6° leerjaar, ...

De ouderraad richt de volgende activiteiten in: Restaurantdag, vlaaienslag, Quiz 'De 100 van Vlimmeren', fotoverkoop, ...

De school kan rekenen op een jaarlijks klasbudget begin december (je weet wel...), sponsoring van het fruitproject en ballen voor op de speelplaats.

Hieronder enkele van de verwezenlijkingen die mogelijk werden gemaakt door het oudercomité:

2019  
2018  
2017 September: Trampoline en matten voor de turnzaal
2016 Financiele ondersteuning schilderwerken 'oude' klassen.
2015

April: Financiering van de geplaatste speelplaatsverfraaiing: 'Tribune' met smash- en klimmuur + Hindernissenparcours + nieuwe valbescherming kleuterspeelplaats.
Werkgroep speelplaats

2014 November: Aankopen spelmateriaal spelotheek
Oktober: digitaal fototoestel
Mei: Aankoop extra fietsjes kleuters
2013 Mei: Aankopen puzzels kleuters
April: Bouwen van een nieuwe zandbak kleuters met afdekzeil.
2012 November: Zelf aanplanten van bomen op de speelplaats
Augustus: Verven hinkelpaden en sportveldje met doelen op de speelplaats
mei: Opstarten Werkgroep speelplaats
Juni: Meehelpen met verhuis naar nieuwbouw.
2011 Aankoop speelplaats speelgoed kleuters
2010 2 digitale fototoestellen
Videocamera
2009 Fietsjes voor de kleuters
2006 Speeltoestel kleutersspeelplaats
Sjoelbak - Potjes zandbak
2005 Uitvoering schilderwerken refters in de oude huizen (Onderussen afgebroken)
2004 Digitale camera
Novilon in klassen in plaats van tapijten (Anti alergie)
Deelname in de kosten voor de zonneweringen in de klassen (in vervanging van stofhoudende gordijnen)
Vroeger Smashmuur (Deze werd afgebroken bij de bouw van de nieuwbouw)
Speelhuisje
....