Katholieke Basisschool Triangel

Welkom op de website van de Katholieke Basisschool Triangel in Vlimmeren. Hier kan je meer informatie over onze school en het doen en laten in de school terugvinden. Kijk gerust rond

To en Tijn vinden een schat! 

Onze ouderraad heeft een geocache wandeling in en rond Vlimmeren in elkaar gestoken.

To en Tijn vinden een schatHoe begin je eraan?
Er zijn 2 opties: 

  1. Kan je goed kaart lezen? Dan volstaat het om deze Qr code te scannen en te openen met de browser van je smartphone. Je kan dan vanop de alltrails - website de kaart van de wandeling met de verstopte caches op je smartphone bekijken zonder je eigen positie te bepalen. 
  2. Ben je iets minder goed in kaartlezen, download dan even de alltrails- app op je smartphone. Via GooglePlay of via appstore. Het volstaat om de gratis versie te nemen, je verbruikt dan wel data tijdens het navigeren. Na installatie kan je deze QR-code scannen en ervoor kiezen om de kaart via de alltrails- app te openen. 

Deze geocache zal actief zijn in de alltrails app vanaf 29 juli 2021 tot en met 15 november 2021.  

Om alle punten te vinden, zal je een stevige, maar heel mooie wandeling van ongeveer 10 km afleggen langs straten, velden en bossen. We hebben een 20-tal caches voor jullie verstopt. Na een 5 tal kilometer hebben jullie de keuze om het spel even stil te leggen en terug te wandelen naar het centrum van Vlimmeren of heel het spel mee te spelen en de 10 km uit te wandelen/ steppen.  Uiteraard kan je ook beslissen om de tocht te spreiden over meerdere dagen. 

Het is een spel met allerlei caches die wij als ouderraad met veel liefde en creativiteit gemaakt hebben. De één al wat moeilijk te benaderen dan de andere maar plezier staat dus hier voorop. Op elke cache gaan jullie ook een telefoonnummer vinden die jullie kunnen contacteren bij problemen. 

Sommige paadjes zijn minder goed bereikbaar met een buggy/ step/ fiets. Bij langdurig regenweer raden wij zeker stevige waterbestendig wandelschoenen aan.

Graag willen wij alvast al enkele spelregels meegeven.

  • We vragen om deze caches met veel respect te behandelen en na het spelen weer op de juist manier op te bergen. Breng ons op de hoogte bij vernieling.
  • Er zijn vele picknickbankjes aanwezig. Maar neem na de picknick zeker je afval terug met je mee. 
  • Blijf zoveel mogelijk op de paadjes. Elke cache zit verstopt binnen de 3 meter van het paadje. 
  • Maak geen onnodig lawaai en verstoor de natuur zo min mogelijk. Misschien spot je de talrijke hertjes in het natuurgebied. 
  • Vergeet geen naam te schrijven in het logboekje en deze gevonden cache niet te loggen in de app zelf. 
  • Vergeet zeker en vast niet de coronamaatregelen te respecteren die op de datum van je tocht nog van kracht zijn. Hiervoor verwijzen we graag naar deze site.
  • https://www.info-coronavirus.be/nl/faq/
 

Wat zijn de huidige maatregelen? | Coronavirus COVID-19

Om het coronavirus te stoppen zijn er verschillende regels. Deze regels zijn belangrijk voor de gezondheid van iedereen. Zo word jij niet ziek of kan je niemand ziek maken. Dankjewel om ze te volgen. Samen stoppen we het coronavirus. Let op: afhankelijk van het lokaal alarmniveau kunnen er extra maatregelen worden genomen op lokaal niveau: raadpleeg de website van de stad of gemeente. Hoe wordt dit alarmniveau bepaald? Meer informatie vind je hier.

www.info-coronavirus.be

De kids kunnen op het einde van de tocht ook een kleurplaat meenemen, waaraan we nog een wedstrijd met een leuke/ lekkere prijs zullen koppelen.  

Alvast veel plezier! 

Vanwege de ouderraad 

 GEOCACHE OUDERRAAD TRIANGEL