Katholieke Basisschool Triangel

Welkom op de website van de Katholieke Basisschool Triangel in Vlimmeren. Hier kan je meer informatie over onze school en het doen en laten in de school terugvinden. Kijk gerust rond

Kleuters

Bekijk hier de artikelen van de kleuterklassen.

Lagere school

Bekijk hier de artikelen van de lagere school.

Planners

Raadpleeg de maandprikker, jaarplanner en vakantieregeling.

Fotoboek

Bekijk het fotoboek van dit schooljaar.

PERSBERICHT – 11 december 2017

De Katholieke Basisschool Triangel uit Vlimmeren werd dit jaar ook weer bekroond met een Verkeer op School-medaille

 

Digitale schoolpoortmedaille Brons 2017

De Katholieke Basisschool Triangel uit Vlimmeren werd onlangs door de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) beloond met een bronzen Verkeer op School-medaille. De school kreeg deze bekroning wegens haar inzet voor verkeers- en mobiliteitseducatie. In totaal reikte de VSV dit jaar 48 gouden, 159 zilveren, 478 bronzen en 3 kleuter Verkeer op School-medailles uit op basis van de activiteiten die de scholen inrichten.

Met de medailles wil de VSV scholen in de eerste plaats bedanken en een steuntje in de rug geven. Scholen die deelnemen aan VSV-initiatieven zijn immers scholen die kiezen voor een praktijkgerichte aanpak van verkeerslessen, een aanpak die betere resultaten oplevert dan louter theorielessen in de klas.
Voorbeelden van dergelijke initiatieven zijn de educatieve pakketten om kinderen veilig te leren stappen (Voetgangersbrevetten Brons, Zilver en het Grote Voetgangersexamen), trappen (Loopfietsbrevetten, Fietsbrevetten Brons, Zilver en het Grote Fietsexamen), de Grote Verkeerstoets waarmee scholen de verkeerskennis en risicoherkenning van hun leerlingen kunnen testen, en Helm Op Fluo Top, de actie die kinderen aanzet om een fluohesje en een fietshelm te dragen. Elk van deze VSV-initiatieven levert de deelnemende scholen een punt op. Scholen kunnen ook punten verdienen door verkeersouders in te schakelen en door leerkrachten te laten deelnemen aan praktijkgerichte opleidingen Verkeer op School.
De Katholieke Basisschool Triangel is één van die scholen. In ruil krijgt de school daarvoor een bronzen medaille om aan de schoolpoort te hangen plus een digitale medaille om mee te pronken op de schoolwebsite en mooie beloningen om de verkeerswerking op school te ondersteunen (keuze uit een set voetgangers- en fietsbrevetten, en klemborden en bewegwijzering voor verkeersexamens.

Voor meer informatie over KiVa kan je terecht op www.kivaschool.be

Op onze schoolwebsite kan je onze KiVa informatie vinden via het menu: De School - KiVa

KiVa Logo 250x250

 

WIJ WORDEN EEN KiVaSCHOOL

 

1. Wat is KiVa?

KiVa is het Finse woord voor ‘leuk’ of ‘fijn’.
Het is ook de naam van een Fins antipestprogramma, het enige antipestprogramma dat wetenschappelijk onderbouwd is en ontwikkeld is aan de universiteit van Turku in Finland.

KiVa is meer dan een antipestprogramma. Het uiteindelijk doel van de KiVa-werking is om samen (leerlingen – leerkrachten – ouders) een aangename school te maken waar iedereen zich goed voelt en daardoor kan ontwikkelen tot fijne, sociale kinderen.
KiVa gaat in de eerste plaats op zoek naar de kracht in de groep en stimuleert kinderen tot het ontwikkelen van een gevoelenstaal, het weerstaan aan groepsdruk en het opkomen voor zichzelf en anderen.

Inschrijvingen schooljaar 2017 - 2018

  • Elke schooldag tussen 8.30 en 15.30 (vrijdag enkel in de namiddag tot 15.00)
  • Na afspraak: telefonisch op 03 312 29 38 of via mail op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Tijdens de grote vakantie:
    • Van 3 tot 7 juli: van 9.00 tot 12.00
    • Van 21 tot 25 augustus: van 9.00 tot 12.00

Kijkmomenten schooljaar 2017 – 2018

Katholieke Basisschool Triangel

Hoogstraat 19
2340 Vlimmeren

E-Mail

kbtriangel@skynet.be

Telefoon

03 312 29 38