Pest@pen op school

INFOAVOND VOOR OUDERS

Pest@pen op school

Op dinsdag 7 februari a.s. om 20 uur komt Lieze Van Orshaegen spreken over kinderen veilig online en cyberpesten. De infoavond wordt georganiseerd door de oudercomités in samenwerking met de bibliotheek, het IBO en de gezondheidsraad van Beerse en vindt plaats in de refter van basisschool De Singel.

Van zeer jong wordt uw kind geconfronteerd met het digitale tijdperk: computer, TV, facebook, internet, twitter… allemaal binnen handbereik. Een laptop, gsm of smartphone: het wordt aan kinderen als cadeau gegeven en ze zijn er sneller mee weg dan vele volwassenen. Ze werken en spelen ermee onder vrienden, klasgenoten of in stilte op hun kamer. Maar wat zijn de gevaren? Zijn we ons wel bewust van de risico's? Beseffen we wel dat geweldscènes, porno, verslavende games … met een muisklik bereikbaar zijn? Hoe kunnen we met kleine handige tips en tricks hier controle op uitoefenen? Hoe kunnen we onze kinderen bijvoorbeeld begeleiden om cyberpesten te voorkomen?

Lieze Van Orshaegen werkte een sterk project 'aanpak cyberpesten op school' uit in het kader van haar eindwerk bachelor maatschappelijk werk. Het geheel is een handleiding, met heel veel didactisch materiaal, van hoe je op school, samen met leerlingen en ouders, cyberpesten kan aanpakken. O.a. werden didactische filmpjes ontwikkeld over hoe je de privacyinstellingen van Facebook kan organiseren. Het project werd uitgeschreven in een boek met CD-rom.

Waar: Refter van basisschool De Singel, Schoolstraat 4 te Beerse
Wanneer: dinsdag 7 februari 2017 om 20 uur
Organisatie: Koepel oudercomités i.s.m. het IBO, de gezondheidsraad en de bibliotheek

Toegang gratis. Inschrijven is niet nodig.

 

In samenwerking met: Bib, IBO, gezondheidsraad , ouderwerking basisscholen Beerse – Vlimmeren (BAB, Schransdries, De Singel, Triangel, ’t Locomotiefje, Giblo)