Coronavirus - Brief 13 maart 2020

Beste ouders,

De Nationale Veiligheidsraad heeft beslist om de lessen te schorsen in alle scholen om de verdere verspreiding van het coronavirus in te dijken en de kwetsbare groepen te beschermen.

Wat betekent dit voor onze school?

Alle lessen worden geschorst maar we blijven de opvang (van 8.30 tot 15.30) verzekeren voor de leerlingen van wie ouders zelf niet in opvang kunnen voorzien of voor leerlingen die anders opgevangen worden door hun grootouders. De gezondheidsdeskundigen raden ten stelligste af om kinderen nu te laten opvangen door hun grootouders.
We raden jullie aan creatief te zijn in het vinden van oplossingen en een beurtrol op te stellen met buren, vrienden, tantes en nonkels, neven en nichten, …

Bij het organiseren van de opvang houden we in de mate van het mogelijke ook rekening met hygiëne, afstand, ventilatie....

Om de organisatie van de opvang goed te kunnen regelen, moeten jullie per week via mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) doorgeven wanneer jullie opvang nodig hebben voor jullie kind(eren). Vermeld hierin duidelijk over welke kinderen het gaat. Je kan bij ons opvang krijgen voor een hele dag (8.30 tot 15.30), een voormiddag (8.30 tot 12.05) en een namiddag (13.35 tot 15.30, vrijdag van 13.20 tot 15.00). Woensdagnamiddag voorzien wij geen opvang in de school.
Deze mail verwachten we voor de eerste week ten laatste zondagmiddag 15 maart 2020. Voor de volgende weken verwachten we deze mail voor vrijdag 20 maart 2020 en vrijdag 27 maart 2020.

De school voorziet geen voor- en naschoolse opvang. De Bengeltjes blijven gewoon open. Let er op dat jullie hier vooraf moeten inschrijven.

De leerlingen van de lagere school krijgen taken die ze MOETEN verwerken. Voor maandag 16 maart 2020 en dinsdag 17 maart 2020 worden deze taken klaargezet op Bingel. De andere taken worden voor woensdag 18 maart 2020 klaargemaakt door de leerkrachten in de vorm van contractwerk. Deze taken kunnen woensdagvoormiddag tijdens de schooluren opgehaald worden. De volgende woensdag MOETEN deze allemaal gemaakt zijn en terug gebracht worden naar de school. De kinderen krijgen vandaag alle boeken, die ze nodig hebben om deze taken te maken, mee naar huis.
Kinderen die in de school opgevangen worden, maken deze taken in de school. Zorg er dus voor dat de kinderen hun materialen bij hebben.

Verdere communicatie laten we verlopen via de website en de facebookpagina van onze school.

Deze maatregel gaat in op vrijdag 13 maart om 24 uur en duurt t.e.m. 3 april 2020. Gedurende deze periode worden er geen afwezigheden geregistreerd.  

Wat kan je als ouder doen?

Blijf alert voor mogelijke symptomen bij je kind (zoals vooral koorts, maar ook hoesten, zich grieperig voelen). Als die optreden, neem je contact op met de huisarts.

Spreek met je met je kind over het coronavirus: https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/hoe-spreek-je-met-kinderen-over-het-coronavirus

   

Meer informatie?

  • Algemene info en veel gestelde vragen: www.info-coronavirus.be.
  • Heb je nog een vraag? Bel 0800 14689 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
  • Extra informatie voor ouders op https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/coronavirus-voor-ouders

Bjorn Loyens
directeur

 

Klik hier voor de originele brief van de school