Bosklassen 2015 - Maandag

Dit verslag kan gelezen worden op de Bosklassen Blog. (te bereiken via snelmenu aan de rechterkant - Bos- of Maasklassen)
Op de blog kan je ook reacties plaatsen

Dag iedereen !

Dag beste ouders, broers, zussen, nonkels, tantes, neven, nichten, leerkrachten, ... kortom dag iedereen die ons kent !

Eindelijk!! Het is zover! We vertrekken op bosklassen. Wat hebben we daar allemaal naar uitgekeken.

Deze morgen om half 9 stonden we allemaal klaar met onze valiezen. Helaas van de regen, maar dat kan de pret niet bederven! Een kwartiertje later waren we weg, uitgewuifd door onze mama’s en papa’s en alle kinderen van onze school.

Rond kwart over elf kwamen we eindelijk aan in Kemmel. De reis verliep eigenlijk best vlot. Ook de kinderen hebben zich voorbeeldig gedragen in de bus J.

Eens aangekomen mochten we naar onze kamers. Spannend! Al snel had iedereen zijn kamer en een bed gevonden. Zelf het bed opdekken ging bij de ene al vlotter dan bij de andere… Al goed was iedereen bereid om elkaar te helpen!

Tijd om te eten! Eerste kregen we nog een woordje uitleg van Serge, de baas van De Lork. Daarna konden we onze lege magen vullen. Best heel lekker dat eten hier!!

Tijd om er op uit te trekken, weer of geen weer! Gewapend met stevige schoenen en een regenjas gingen we in kleine groepjes op pad, de Kemmelberg op. Eénmaal boven bezochten we een Frans militair kerkhof. Toch indrukwekkend, 5294 gesneuvelden, slechts 57 werden geïdentificeerd. De weg terug kregen we nog een ferme bui over ons, maar dat kon de pret niet bederven.

Terug aangekomen in De Lork hebben we gewerkt in ons boekje o.l.v. meester Pedro.

Het avondeten bestond uit ‘hotdogs’ en/of sandwiches met choco, kaas of ham. Het smaakte want sommige kinderen aten wel tot 4 hotdogs op.

Vanavond hebben de kinderen nog buiten of binnen kunnen spelen. Het was ondertussen gestopt met regenen en de zon kwam er zelfs nog even door.

Zojuist hebben we de jongens en meisjes bijeengeroepen om het dagboekje nog in te vullen en binnen een kwartiertje, dan is het 21.30 uur, moeten de kinderen naar hun kamer om te gaan slapen.

Hopelijk wordt het voor hen, maar ook voor ons, een zachte en rustige nacht !

Groetjes en ... tot morgen ???

Klik hier voor de foto's van vandaag.