Met het oudercomite werd een klusdag georganiseerd.

Verschillende ouders en leerkrachten kwamen banken en tafels verven, grondpotten steken voor volleybalpalen, figuren verven op de speelplaats, ...

Bedankt !!!

Bekijk nog foto's in ons fotoboek

Het oudercomité van Katholieke basisschool Triangel nodigt u op Zondag 11 oktober 2015  van harte uit in de parochiezaal van Vlimmeren in ons Restaurant Triangelo

Wil u (samen met tantes, nonkels, meters, peters en/of grootouders, …) eens lekker eten in een gezellige omkadering én dit tegen een democratische prijs? Kom dan op zondag 11 oktober naar ons familierestaurant: TRIANGELO!

Voor grote eters is er een keuze uit vier menu’s met een supplementair dessert naar keuze
Menu 1:  Verse tomatenroomsoep mét balletjes; vidé met groenten; frietjes & supplementair dessert.
Menu 2:  Verse tomatenroomsoep mét balletjes; kalkoengebraad met champignongsaus en groentenkrans van seizoensgroenten; kroketjes & supplementair dessert.
Menu 3:  Verse tomatenroomsoep mét balletjes, varkenshaasje in roomsaus met groentenkrans van seizoensgroenten; kroketjes & supplementair dessert.
Menu 4:  Verse tomatenroomsoep mét balletjes; zalmmoot met garnalensaus, warme groenten en kroketjes & supplementair dessert.

Voor de kinderen vanaf 4 t/m 12 jaar hebben we de keuze uit twee gerechten: frietjes met curryworst of vidé (dit alles met verse groentjes!), vrij te combineren met soep en/of een dessertje.

Via formulier (Hier klikken) kan je je keuze kenbaar maken. Kinderen tot en met drie jaar krijgen een bordje en bestek en mogen gratis mee-eten met de ouders. Je kan eventueel apart een extra dessert bijbestellen.

Klik Hier om online in te schrijven

Ook dit jaar houdt het oudercomité een pizzaslag

Lees meer in het artikel over de pizzaslag. Klik hier

WP 000959

Pizza- & wijnslag Vrijdag 28 november 2014

Beste ouders en sympathisanten van de school

Dit jaar organiseren we een échte Pizza- & wijnslag. Naast de keuze uit overheerlijke verse handbelegde pizza’s (met niets te vergelijken!) zijn er ook (vegetarische) lasagnes en macaroni (met kaas en hesp) voor de liefhebbers. Dit alles supervers, dus invriezen is nog mogelijk! Maak het u gemakkelijk op vrijdagavond en laat het u smaken met een speciaal voor u geselecteerde rode en/of witte Spaanse wijn.

Pizza’s kunnen besteld worden tot uiterlijk vrijdag 21 november. Gelieve bij de bestelling gepast geld mee te geven in de bijgeleverde enveloppe (en deze goed dicht te kleven) met vermelding van de naam en klas van je kind (vergeet ook het telefoonnummer niet aub!).

Misschien is er ook in uw straat, familie- of vriendenkring bereidheid om de school op deze manier te steunen? Extra formulieren kan je hieronder downloaden. Per twintig pizza’s/lasagnes ontvangt u trouwens één gratis fles wijn!

Het afhalen verloopt gemakkelijker als je bestellingen zo veel mogelijk op één bestelbriefje gegroepeerd worden. Op vrijdag 28 november kan je de bestelde pizza’s komen afhalen onder het afdak op de speelplaats van de kleuterschool. Tussen 14.30 u en 15.30 u of tussen 18.00 u en 19.00 u.

Alvast bedankt en smakelijk!

Dankzij uw steun kan het oudercomité in de school allerlei leuke initiatieven ondersteunen.

Het oudercomité

Klik hier om het bestelformulier te downloaden

 

Wijninfo:

Rode wijn: Vinem - Tinto 75cl

Type Wijn : rood, 

Jaartal: 2013
Herkomst: D.O. Cariñena
Druivensoort: Garnacha, Syrah
Vinificatie: inox
Specificatie: Lekkere smaakvolle wijn, met mooi evenwicht tussen de beide druivenrassen
Spijscombinatie: diverse vleesbereidingen, gevogelte én pizza natuurlijk J

 Vinem-Wines

Witte wijn: Vinem - Blanco 75cl

Type Wijn : wit, 

Jaartal: 2013
Herkomst: D.O. Cariñena
Druivensoort: Macabeo, Chardonnay
Vinificatie: inox
Specificatie: mooie blend van Chardonnay en typisch Spaans macabeo. 
Spijscombinatie: vrij allround, visgerechten, wit vlees en groentegerechten en natuurlijk pizza J

WP 000959

Het oudercomité van Katholieke basisschool Triangel

nodigt u uit in de parochiezaal van Vlimmeren:

Restaurant Triangelo op Zondag 12 oktober 2014

Wil u eens lekker eten in een gezellige omkadering én dit tegen een democratische prijs? Kom dan op zondag 12 oktober naar ons familierestaurant: Triangelo!

Voor grote eters is er een keuze uit drie menu’s met een supplementair dessert naar keuze (hieronder aan te duiden: chocomousse of rijstpap en voor de kinderen ook een ijsje).

Menu 1:    Verse tomatenroomsoep; vidé met groenten; frietjes & supplementair dessert.

Menu 2:    Verse tomatenroomsoep; gebraad met groentenkrans van seizoensgroenten; kroketjes & supplementair dessert.

Menu 3:    Verse tomatenroomsoep; zalmmoot met garnalensaus, warme groenten en kroketjes & supplementair dessert

Klik hier om on-line in te schrijven

Voor meer informatie: Klik hier voor het inschrijvingsformulier

Hieronder de uitnodiging voor onze restaurantdag.

{edocs}2013-2014/OC/Restaurant 2013.pdf,100%,600,link{/edocs}

Gelezen in een verslag van de werkgroep speelplaats in oktober: 'Het zou mooi zijn als de zandbak klaar is na de Paasvakantie. Dan kunnen de kleuters terug in het zand spelen bij de eerste mooie dagen'. Gelukkig hebben we nog geen warme dagen gehad.
Groene zoneSommige mensen nemen vakantie in de vakantieperiode, andere mensen vinden het nog te fris om in hun tuin te werken en dragen dan een steentje bij op school...

De groene zone naast het voetbalveldje is bijna klaar. Het kippenhok en de kippen zijn besteld.
Op de zandbak werden de dekstenen geplaatst, hij werd gevuld met 24 ton !!! (of 12 kubieke meter) wit zand [Dat door de werken voor de deur toch nog kon aangevoerd worden] en er werd een beschermzeil geplaatst. Het beschermzeil dient om vuil uit de zandbak te weren (dat is trouwens verplicht voor scholen omdat anders katten komen ... en het zand verontreinigd wordt) en kan tevens dienst doen als zonnezeil zodat de kinderen niet 'aanbakken' tijdens het spelen.
Enkel nog de voegen van de boordstenen opvullen en ... Oh ja, er moet nog wat zandbakspeelgoed besteld worden.
Zandbak 1Misschien zijn er nog ouders die wat zandbakspeelgoed hebben liggen dat niet meer wordt gebruikt. Je kan het nog een mooie en zinvolle bestemming geven: Onder het oranje zeil.

De werkgroep heeft al heel wat kunnen verwezenlijken.
Nu nog de plantenbakken op de kleuterspeelplaats vullen en nog enkele kleindere dingen.

Er zijn nog verdere plannen maar die worden verwezenlijkt bij de renovatie van het 'oude' gebouw. De molen van administratie en aanbestedingen werd in gang gezet.
Binnen een dik jaar zal er op de speelplaats nog een hindernissenparcours, een zitconstructie en een nieuwe klim- en smashmuur staan.

 

2013 03 08 Quiz-1Op 8 maart 2013 was het zo ver. 'De 100 van Vlimmeren' editie 2013

Na maanden van voorbereiding, een 10tal keer vergaderen, wat voorbereiden, projectoren ophangen, zaal klaarzetten, ... hebben we het weer gefixt.


2013 03 08 Quiz-2De quiz was een succes. Na 28 inschrijvingen hebben we een inschrijvingsstop moeten inlassen.

De parochiezaal zat goed vol. Dit jaar werd de quiz voor het eerst door Wouter, lid van het oudercomité, gepresenteerd. Het was eens een ander geluid in Vlimmeren...


2013 03 08 Quiz-3Een goede 100 vragen werden op de ploegen afgevuurd. De vrage waren zeer gevariëerd: makkelijke, moeilijke, grappige, vettige (een beetje toch), en andere vragen. Er was een tussenronde met vragen die met het tijdschrift Quest konden opgelost worden.

Dat we een trouw publiek hebben blijkt uit het feit dat er 4 ploegen waren die al 10 jaar op rij deelnemen (verder reiken onze computergegevens niet).

2013 03 08 Quiz-5

De opbrengst zal goed besteed worden aan de werken op de speelplaats:
De zandbak wordt verder afgewerkt en gevuld. Op de kleuterspeelplaats komt ook nog iets.

 

2013 03 08 Quiz-6

Bedankt aan de deelnemers! We hopen dat jullie een toffe avaond hebben gehad.
Bedankt ook aan alle helpers!

Zoals gewoonlijk hadden de afwezigen ongelijk. Nieuwe afspraak: Volgende quiz op 14 maart 2014

 

 

 

Zandbak kleutersEnkele ouders hebben in de Krokusvakantie een zandbak voor de kleuters gemaakt.

Hij moet nog verder afgewerkt worden maar als het terug warmer is kunnen de kleuters hun zakken weer vol zand steken.


BloembakkenDe bloembakken op de speelplaats voor de lagere school zijn gevuld met groen en de 'groene spie' aan de turnzaal werd afgewerkt.

De volgende werken staan nog op de planning:
- Vullen van de plantenbakken op de kleuterspeelplaats met groen.
- Afwerken zandbak en plaatsen van een dekzeil.

Bedankt harde werkers !!!

De bloembakken op de speelplaats voor de lagere school zijn gevuld met groen

de100vanvlimmeren2013Quizzen is al jarenlang 'in'. Quiz me quick, Blokken, De slimste mens, de pappanheimers, 2 tot de 6de, ...


Het oudercomité organiseert op vrijdag 8 maart 2013 voor de 17 keer hun quiz 'De 100 Van Vlimmeren'.
Ieder jaar wordt er er door de werkgroep quiz een leuke afwisselende quiz ineengestoken met de bedoeling de deelnemers een plezante avond voor te schotelen. Natuurlijk zal er wat nagedacht moeten worden. De vragen gaan van sport tot geschienis, van oud tot recent.
Er zijn prijzen voor de winnaars, 17° ploeg en er is een prijzenloterij.

De opbrengst wordt besteed aan de inrichting van de speelplaats.

Schrijf nu reeds in: Stuur een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!                                                                              Klik hier op voor de afiche.

Op vrijdag 7 december wordt het peuterspeelpunt in Vlimmeren in gebruik genomen.

Een peuterspeelpunt is een ontmoetingsruimte waar ouders of begeleiders met jonge kinderen tot 3 jaar samen kunnen komen om samen te spelen en een sociaal netwerk op te bouwen. Het grootste doel is om een plaats voor ontmoeting te creëren en speelkansen te stimuleren voor jongste kinderen en hun ouders. 

Vanaf vrijdag 7 december 2012 kunnen de peuters en hun ouders/begeleiders elke vrijdag van 9 tot 11.30 uur gaan spelen in het nieuwe peuterspeelpunt in Vlimmeren - Heidijk 1. Tijdens de vakantieperiodes zal het peuterspeelpunt op een andere locatie gevestigd worden. Die locatie wordt dan tijdig meegedeeld.

Meer informatie? Karin Van Turnhout - dienst IBO - tel. 014 62 25 90 - e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

17nov2012-speelplaatsbomen-3 17nov2012-speelplaatsbomen-5 17nov2012-speelplaatsbomen-1 

Ja hoor, Dit weekend werden op de speelplaats bomen geplant. We hebben gekozen voor 'geleide lindenbomen' omdat dit rustgevende bomen zijn. Deze bomen zullen ook schaduw geven aan de klassen en aan de toekomstige zandbak.

Met de nieuwbouw werd de ganse speelplaats dichtgemaakt met de bedoeling deze later in te richten.

Er werd een Werkgroep speelplaats opgericht die bestaat uit ouders, leerkrachten, iemand van het schoolbestuur en de directeur. Deze werkgroep vergadert regelmatig met als doel de speelplaats in te richten.

Tot nu toe werd het volgende verwezenlijkt:
- Verven van de hinkelpaden en sportveldje
- Plaatsen doelen op het sportveldje
- Planten van de bomen en uitgraven groene zone naast het sportveldje
- Plaatsen van boekentasrekken als test (Hiervoor hebben we houten rekken gekregen. Deze staan nu aan de fietsenstalling. Als we zien dat dat goed werkt maken we plannen voor meer en duurzame rekken)
- Aankopen bloembakken (deze zijn besteld)

Wat we nog te doen hebben:

 • Ontwerpen en plaatsen nieuwe zandbak voor de kleuters. Deze willen we in de winter nog klaarhebben zodat de kinderen in de lente kunnen spelen...
 • Verder plannen maken voor onder andere: een hindernissenparcours, een arena/amfitheatertje/zittribune, ...

Ben je handig en wil je een handje toesteken ? We zullen je hulp kunnen gebruiken. Meer info volgt op onze website.

DSC03511_SmallOp vrijdag 25 februari had naar goede jaarlijkse gewoonte de quiz 'De 100 van Vlimmeren' plaats. Deze quiz wordt door het oudercomité van de school ingericht. De opbrengst is natuurlijk ten voordele van de school.
Dit jaar streden 24 ploegen voor de 1°, 2°, 3° of 15° plaats. Een aantal ploegen komen gewoon voor de fun.
De vragen werden luchtig gesteld door onze presentator Luc. Het publiek kon de vragen ook op 2 schermen volgen. Er zaten gemakkelijke, moeilijke, lastige en grappige vragen tussen.
De quiz werd dit jaar gewonnen door 'De Robbedoezen', gevolgd door 'Time Bandits' die het door de schiftingsvraag haalden van de 3°: 'Mujdani". Hierdoor werden 'Anne Frank & De Sinatra's voor het eerst in 6 jaar uit de top 3 verstoten.
DSC03512_SmallDe 'Loco's' gingen zowel met de 'prijs voor de 15° ploeg' als met de prijs voor de schiftingsvraag lopen.

Bedankt voor de deelname, de interesse en tot 9 maart 2012 ?

Puntentelling Kwis 2011 Eindscore.pdf

Hier kan je de vragen en hun oplossingen raadplegen

Voor het puntenoverzicht van de deelnemende ploegen aan onze quiz van 2009 of voor de oplossing van de plooipuzzel, klik op Meer lezen

 

HET OUDERCOMITÉ

 

Iedere ouder heeft het beste voor met zijn of haar kind.

Het team van de basisschool Triangel in Vlimmeren heeft ook het beste voor met Uw kinderen. Het is immers hun taak…

Het organiseren van een aantal buitenschoolse activiteiten zit niet echt in het takenpakket van het schoolteam.

Daarom steunen de leden van het oudercomité het schoolteam bij de organisatie van een aantal activiteiten.

De ‘grote’ activiteiten vinden plaats buiten de schooluren maar tijdens de schooluren worden er ook een aantal activiteiten georganiseerd.

Het oudercomité – Helpers – Ouderbank

 

 

Het oudercomité

Het doel van het oudercomité is een brug te vormen tussen de ouders, de leerkrachten en de school waarbij de leden door hun inzet mee de belangen van de school en de kinderen behartigen.De leden van het oudercomité zorgen door hun inzet voor:

 • Financiële steun door het organiseren van allerhande activiteiten die met de school te maken hebben maar daarom niet door de school worden georganiseerd. (denk hierbij aan: de vlaaienslag, rommelmarkt, ontbijtdag, kwis, deelname aan het schoolfeest, …)
  Met deze activiteiten willen we ruimte creëren waar ouders elkaar kunnen ontmoeten.
 • Sociale steun door hulp bij schoolse activiteiten zoals pannenkoeken met karnaval,
 • Morele steun
 • Organisatie van informatieavonden die verband houden met opvoeding en kinderen.

In de praktijk komt dit neer op het zelf deelnemen aan volgende activiteiten:

 • Maandelijkse vergaderingen waarbij de organisatie van activiteiten en ideeën voor nieuwe gebeurtenissen worden besproken
 • Afzonderlijke werkgroepjes worden opgezet voor de grotere activiteiten.
 • Zelf actief opzetten en meehelpen aan georganiseerde activiteiten.Het oudercomité wordt samengesteld uit een aantal ouders (Als streefdoel denken we aan één afgevaardigde per klas) die samen vergaderen met een afvaardiging van de school (De directeur, leerkrachten van de kleuter- en lagere school, het schoolbestuur) .De vergaderingen verlopen heel gemoedelijk in een collegiale sfeer en zijn absoluut niet stijf.

De Ouderbank of Helpers

De ouderbank of de helpers zijn ouders en sympathisanten die niet deelnemen aan de werking van het oudercomité maar wel graag een handje toesteken bij een activiteit voor de school.Zonder de helpers zouden de organisaties van het oudercomité niet kunnen plaats vinden. Er zijn steeds handen tekort. (Denken we hierbij aan: ontbijtdag, winterwandeling, kwis, schoolfeest,…)Een helper kan zich bij de leden van het oudercomité of op de school aanmelden. Wanneer de hulp van de helpers nodig is worden zij met een briefje uitgenodigd om vrijblijvend mee te helpen aan activiteiten.

Oudercomité
Interesse?

 • Spreek op een activiteit of op de infodag in augustus iemand van het oudercomité of helpers aan of stop een briefje in de rode brievenbus van het oudercomité naast het bord aan de grijze poort.
 • Wil U Helper worden of de handen uitsteken bij een activiteit ?
  Vul een helpersbriefje in of stop een briefje met Uw adresgegevens in de rode brievenbus van het oudercomité.

Voorstellen?

Alle voorstellen en ideeën zijn welkom. We zullen deze bespreken en er indien mogelijk rekening mee houden.
Stop deze alvast in de rode brievenbus van het oudercomité of stuur een e-mail naar volgend adres:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.