2019 - 2020 coronavirus opvang derde week

Beste ouders,

De maatregelen die vorige week werden aangekondigd, blijven ook de volgende week nog gelden.

Ook de richtlijnen voor de opvang van kinderen in scholen blijft hetzelfde. Ik zet ze hieronder nog even op een rijtje.

  • De lessen blijven geschorst. De school voorziet wel opvang tot 3 april voor ouders die werken in de zogenaamde cruciale sectoren (vb.: zorg, veiligheid, voedingsnijverheid, distributie ...) en voor kinderen in kwetsbare thuissituaties.
  • Hou kinderen zo veel mogelijk thuis. Het principe is: ouders die thuiswerken, vangen hun kind thuis op.
  • Ouders die geen beroep kunnen doen op een geschikt alternatief kunnen terecht op school voor opvang. Maar ook hier weer de bemerking om dit te beperken tot een minimum.
  • Zieke kinderen blijven thuis. Als een kind ziek wordt op school, moet het onmiddellijk opgehaald worden. Het kind wordt tijdelijk opgevangen in een apart lokaal.

Concreet vraag ik jullie om morgen (vrijdag 27 maart) voor 12.00 uur via mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) de dagen of voormiddagen of namiddagen waarvoor jullie volgende week opvang nodig hebben door te geven. Zo kan ik ook tijdig een planning voor de leerkrachten maken.

Ook wanneer je gebruik wil maken van de voor- en naschoolse opvang bij de Bengeltjes moet je dit vooraf aan hen laten weten. Dit doe je door in te schrijven bij de Bengeltjes of door dit aan ons te melden (tijdstip zie boven). Dan geven we dit door aan de Bengeltjes.

Wanneer je situatie verandert en je toch geen of juist wel opvang (Bengeltjes of school) nodig hebt, laat je dat ook zo snel mogelijk weten. Zo kan de organisatie aangepast worden aan het juiste aantal kinderen die opvang nodig hebben.

Wij rekenen op jullie constructieve medewerking.

Hou het veilig en gezond!

Bjorn Loyens
directeur

Hieronder de originele brief van de school: